2009 m. gegužės 18 d., pirmadienis

Šilkografija ir GaDi

Ilogkai nerašėmė. Vat imsiu štai ir parašysiu. Ogi mes su F ir p. Justusaičiu po pankrokeriu sugalvojome užsiimti įdomoka veikla - važinėt po festivalius ir darinėt šilkografiją. Ir kad būtų mūsų kontaktų, sugalvojau iškept puslapiuką. O kai reikėjo puslapiuką kurt, reikėjo ir pavadinimo. Tai ėmėm ir išgeneravom - JAFU:) Taigi, nuo šiol mes būsime JAFU kūrybinės dirbtuvės. O čia mūsų saituks!

Taigi, visai netikėtai apsilankėme GaDi. Apie patį festivalį... Na, buvau įžanginiam renginy - AvangarDi - madų šou. Lyginant su bet kokiu kitu FiDi renginiu, tikrai, gaila buvo biški organizatorių. Nes į jį susirinko apie 20 žmonių, neskaitant dalyvių (kai tuo tarpu per Juziką ar Pressą susirenka keli šimtai, kai į didžiausią auditoriją nebetelpa). Apie 10 jų - komisijos nariai, dar keli organizatoriai. Tai liūdnoka salėj buvo. Bet organizatorių veiduose nerimo nesimatė, tai patiko man labai:)

O festivalis... Na, nei ekologija, nei gamta, nei muzika ten nelabai kam rūpėjo. Svarbu pasistatyt palapinę ir gert. Gert, kol nulūši, atsigausi, ir vėl gert. Biški liūdna buvo, kad nuo scenos muzikantai vis rėkavo "gerkit daugiau, šildykitės, gerkit". Nežinau ar to siekė organizatoriai. Jei to, tai jiems kaip ir pavyko. Ai, ir dar nepilmamečiai. Nesuprantu ar aš pasenau, bet man atrodo, kad pusė GaDi fetivalio dalyviai - neplinamečiai, atvažiavę pasigert. Vietom tikrai šlykštoka buvo.

Na, ir mes. Nusipirkome pigiausią palapinę iš senukų, organizatoriai pasiuntė mus kažkur prie elektrinės scenos. Kur nėra žmonių visai. Oras aptemęs, vėjas tik darko. Liudna. Visaip stengėmės nepalūžt. Vakarop susitarėm su Reda (kuri pasirodė besanti tikrai visai nieko mergiotė), kad palapinę galim pasistatyt arčiau pagrindinės scenos ir paplapinų miestelių. Tada viskas prajudėjo, nors vietom ir feilinom, maikes darėm beveik nesustodami. Tikrai jėga buvo, kai žmonės domėjosi kas ir kaip, keitėmės kontaktais, visi patenkinti, smagu buvo:) Nors toli gražu neatsipirko investicijos, galbūt geriau bus sekantį kartą, dabar lėksim į "Pasaką iš rūsio".

Na, ir fotonuotraukos:

Linksmasis banglas yra linksmas
Apie moralę kalba išraiškos
Lygintuvu gruzdiname sasyskas "Sava"
Faustėja aprenginėja stovą
Ir štai tvirtiname rėmą
Rėmas buvo brokuotas, tai štai ir taisau brokuotą rėma. Viskas:)

5 komentarai:

nu-jo rašė...

labai linskmai atrodo tokia veika!

F rašė...

Žiūrint į nuotraukas taip turėjo nepasirodyti:D Bet iš tikro, tai visiška tiesa!:))

unreality rašė...

Haha. Sasyskas gruzdint lygintuvu - Gerai. :)

F rašė...

Neskaitant to, kad veliau tuo lygintuvu sugadinome vienus marskinelius:))

Ernesta rašė...

Algrimantai, tu sakei kad lygintuvas tik vienam vakarui ir kad nesugadinsi..
Kaip matau netiesa. Oi..
:(