2009 m. birželio 1 d., pirmadienis

Dublis Nr.2 – “Pasaka iš rūsio“

Galbūt reikėtų pradėti nuo to, kad festivalis „Pasaka iš rūsio“, kuriame lankėmės (dirbom ir šėliojom) šį savaitgalį, buvo tikras atradimas!


Besiruošiant su JAFU į šį festivalį tvyrojo įvairios nuotaikos. Iš pradžių sužinojome, kad mums leis įsikurti atskiroj patalpoj rusy. Šmaikštavome, kad ten mus ras tik patys smalsiausieji. Vėliau sužinojome, kad būsime šalia didžiosios scenos – nusipirkome ausų kimštukų (ir ne bet kokių, o skirtų šaudymui. Maža dar prasprūs koks garselis).


O viskas pasirodė kur kas geriau nei buvo nuogąstauta. Gavome dviejų patalpų rūsiuką didžiosios scenos kairėje, pasikabinome tentą (ilgai kankintą), susimontavom itin modernų stalą, susidėliojom savo šilkografijos įrenginius bei išsikabinom marškinėlius. Mūsų pačių vaizdas šįkart buvo kur kas geresnis nei per GaDi. Visai vakare pradėjo gausiau rinktis žmonės. Šilkografija (atvirkščiai nei per GaDi) festivalio lankytojams nebuvo didelis stebuklas, nes kas antras besidomintis buvo arba iš Dailės akademijos, arba iš Čiurlionio menų gimnazijos, kur šilkografija skiriama namų darbams. Jau visai po vidurnakčio marškinėlių gamyba įsivažiavo ir dirbtuvėlę uždarėme tik gal kokią 2val. nakties. Sekančią dieną irgi panašiai. Tik vakarop jau buvom gerokai pavargę ir prigadinom nemažai marškinėlių. Taip jau mums kartais susiklosto – dažai ima ir nutupia netikėtai iš kažkur visai netinkamose vietose:)) Tada vaitspiritas, ašaros ir kiti linksmi dalykai:))


Pats festivalis buvo labai super. Jau pati vieta įspūdinga – dvaro pastatai kažkada naudoti kaip sandeliai, o dabar visai apleisti. Erdvė buvo puikiai išnaudota: įvairios instaliacijos, jaukiai įrengtos kino ir teatro salės bei mažytis medinis nameliukas, kuriame visą laiką rodė senąją animaciją. Tikrai buvo į ką pasižiūrėti, išbandyti, sudalyvauti, paklausyti (kištukų nė nebuvo minties išsitraukt). Drįsčiau pasakyti, kad vienas geriausių dalykų, kuriuose tekę dalyvauti Lietuvoje. Kažkaip labai daug noris pasakyt, tai gal tiesiog pasižiūrėkite foto nuotraukas:D


Įsikūrimas


Procesas


Karolio išpaišyta nugara


Dvaras ir Jafu kampelis

Burbulai

Rūsiukas iš vidaus

Darymas

Rezultatas (puikus rezultatas)

Justusėlis ir lygintuvas

Senosios animacijos namukas

Ir pabaigai - Justusėlis ir festivalio herojus Duck'taras

1 komentaras:

xploding rašė...

Karolis gražutis