2009 m. liepos 6 d., pirmadienis

Apie dalykus

Kadangi taip sėkmingai pagaliau pavyko grįžti į namus, papasakosiu šiek tiek apie dalykus. Tad šiame postuke bus aprašyti tokie dalykai įvykę apytiksliai savaitės bėgyje: pirmieji "eko laboratorijos" bandymai, jafu pristatymas stovykloje "Lyderių akademija" bei pasiruošimas festivaliui "Tundra". Tai iš eiles apie viską ne iš eilės..

1. Taip jau susiklostė, kad sugalvojome dalyvauti "ekolaboratorijoje" - projekčiuke, kur atliekos prikeliamos naujam gyvenimui. Prisirinkom, prisigalvojom visokiausių idėjų ir atostogaudami pas Algrimą kaime pabandėme šiek tiek paeksperimentuoti ir pažiūrėti, kam mes gabūs:D Pasirinkom iš mūsų prigalvotųjų paprastesnes bei kuklesnes pradžiai. Na vat ir gavosi puiki nematoma lentyna bei šiek tiek klijais išplaukęs medelis lemputėje. Pažiūrėkit - gi niekur nedingsit ;)


Prikalėm mes ją ant ūkinio pastato sienos. Maža gal kas knygas sugalvos pasidėt.


Klijai išplaukė ir išterliojo visas sienas. Nieko. Mes viską sutvarkysim;)

2. Vėlgi, taip jau susiklostė, kad Daktaras pakvietė mus į vaikų stovyklą Giruliuose pristatyt savo Jafu sėkmės istoriją. Kadangi Jafu tokios neturi, draugiškai iki 5 ryto pasėdėjome ir pasiruošėme prezentaciją apie dalykus. Nelabai ką turėjome parodyti (be pavaizduotųjų nuotraukose viršuje), tad susitarėme su S, kad jis iš Vilniaus atsiųstų porą šilkografijos rėmų, dažų bei marškinėlių. Nešini siuntiniu atvykome į stovyklą. Kadangi negavome projektoriaus, pristatymą vedėme lauke vaikams sėdint ant žolės. Algrimui greitakalbe nušvietus apie mūsų veiklą, perėjome prie praktinės dalies: kokiu tik įmanoma buitiškesniu būdu parodėme šilkografijos veikimo principą, ir po to leidome vaikams patiems tepliotis ant savo drabužių. Vaikai buvo susidomėję, nekantravo patys išbandyti, o tai visad būna smagu:)) Nuotraukos:


Mergaitė gaminasi sau pienes.


Algrimas aiškina, kaip pasigaminti nematomą lentyną.

3. Na ir paskutinis dalykas! Visi pagaliau susirinkome Vilniuje (įskaitant ir Justusėlį, vargais negalais parskridusį iš AC/DC koncerto). Iš pat ankstaus ryto (10h) susirinkome pasikalbėti su ekolaboratorijos koordinatore. Iš ten pasiskirstę darbais, patraukėme skirtingais keliais. Mes su Justusėnu nusipirkome užuolaidą - pavėsinės jaukumo dekoracijoms, vėliavinės medžiagos - vėliavai, linoleumo - trafaretams, ir visokios smulkmės reikalingos kasdieniam šilkografo darbui:D Visi susirinkom rūsy ir darbas užvirė. Jo purslams tebekylant Justusas dar sugebėjo sulakstyt į kirpyklą ir grįžt Brendono pavidalu, o Algis sufeilint vėliavą ir sulakstyt naujos. Baigėme visai vakare (kažkur 21.30). Darbydienio statistika: Jafu tentas, sufeilinta Jafu vėliava, gera Jafu vėliava, dvi įrankiukų juostos pavėsinės šonams, pradėta įrankiukų siena vidui, nukirptos Justuso garbanos, juodos rankos ir kiti dalykai. Gal dar nuotraukų? Gi mėgstat:)

Vėliavos bei įrankiukų juostų gamyba

Algrimas bei Brendonas teplioja tentą.

Įrankiukų juosta.

2 komentarai:

Tundrele rašė...

Sveiki, norejau pasiteirauti, ar kartais cia ne jus esate isikure VU rusyje ir uzsminejate trafaretu darymu ant maikuciu? ;)

F rašė...

Labas:) Tiesos tame yra nemažai:)) O buvome ten susidūrę ar kaip?