2009 m. rugpjūčio 23 d., sekmadienis

Žygelis

Dar viena kelionė su šeimyna. Šįkart kiek arčiau ir gerokai kokybiškiau:) Keliavome dviračiais Lietuvos keliais ir keliukais.

Šiek tiek sausųjų faktų ir statistikos, bei žinoma fotoreportažas;)
Keliavome 5 dienas. 6 žmonės, 5 dviračiai ir 1 mašina (o taip! Susukčiavome ir pasilengvinome sau daiktų vežimą:)) Startavome Klaipėdoje, tada Šerniai, Priekulė, Kintai ir Ventainė. Viso 59km. Antrą dieną: Mingė, Šilutė, Rusnė bei Uostadvaris. Viso 57km. Trečią dieną persikėlėme į Kuršių Neriją: Preila, Pervalka, Juodkrantė, Smiltynė, vėl Klaipėda ir Giruliai. Viso 63.8km. Ketvirtą dieną nutarėme šiek tiek patinginiauti, tad pajudėjome gerokai po pietų ir pasiekėme tik Palangą. Viso labo 26km. Paskutinę dieną padarėme irgi gana laisvą, tad, kas tingėjo gulėti paplūdimy pagal planą dar galėjo minti į Šventąją ir atgal. Deja eilinį kartą Kostui susprogdinus galinę dviračio padangą atgal grįžti nebeišėjo, tad žygį ir baigėme Šventojoje. Viso tą dieną 33km. Na, o viso viso iš viso išėjo 240km:)

Kelionės pradžia buvo įdomi. Nespėjus normaliai pritvirtinti dviračių pasipylė lietus. Bandėm laukt kol nustos, bet vienas mūsų narys neištvėrė, ir kitiems slepiantis garaže, užbaigė darbą iki galo:)

Kaitai. Pirmą dieną ramiai sau mindami tarp Priekulės ir Kintų užtikom šio sporto aistruolių samburį prie marių(?). Tokius dalykus iš arti ir ne tik mačiau pirmą kartą, tad paliko įspūdį tikrai:)

Kintų girininkija. Čia užsukom apžiūrėti Didžiosios tujos, užkandom obuolių ir šiek tiek pačilinom ant dailios pievikės. Kiek vėliau atbėgo linksmas šuo.

Paskutinė pirmos dienos stotelė - Ventės ragas. Pūtė siaubingai didelis vėjas, užtat dangus buvo nuostabiai gražus bei marios nejuokais susišiaušusios:)

Mingė. Arba Minija. Arba Lietuvos Venecija:) Čia netikėtai vėl susiklostė, kad gavome pačilinti prieš saulytę.

Trečioji diena dar neužlipus ant dviračių. Užtat užlipus ant Parnidžio kopos.

Juodkrantė. O štai ir pirmasis rimtesnis pasisveikinimas su jūra. Per tokias bangas senokai teko šokinėt:)

Giruliai. Penkiametis Dovydėlis prisijungė prie mūsų kavinėje pažaisti šachmatais. Klausimas:"ar grikis kerta grikį?" nuginklavo visus priešininkus:)

Olando kepurė. Ir Kostuko triukai.

Ketvirtos dienos vakaras. Palanga. Tiesiai iš kempingo atmynėm prižvelgt saulėlydžio.

Kaimas. Iš tikrųjų pabaiga kelionės įvyko va čia. Prie prisirpusių tarsi vynuogės slyvų kekių:D Smagu buvo skint, kai taip greit skinasi. Nam nam nam:)

Komentarų nėra: